tirsdag 4. september 2012

Sommerkonkurranse, del 4

Tenk vi er kommet til del 4 i CopicMarkerNorge sin sommerkonkurranse! Dette er grusomt spennende altså, og det virker som om jeg ikke er den eneste som er litt gira over dette:)

Denne gangen var oppgaven maskering, og det er noe jeg egentlig aldri gjør! Så det ble en skikkelig utfordring for meg. Jeg har ikke så mange gummistempel som passer sammen til sånt, så det måtte bli digistempel. Det måtte også bli MakeItCrafty, jeg bare elsker de motivene.
Jeg plukket ut noen digistempel som jeg ville sette sammen, og fant fort ut at dette kunne ikke gjøres til et vanlig flatt kort, det måtte bli et staffeli med en liten add on.

Det blir mange bilder nå altså!


Jeg starter med et bilde av hele kortet. Målet var å lage et kort som var litt eventyrlig eller magisk hvis du vil. Jeg har lagd en scene med "rainbow dandelion" og "mushroom house".  Innbyggerne i min lille scene er "Pipi petal sprite" og "Cici". De igjen står på "pepplestone patch". Totalt ble det brukt 5 digistempel.


Her er kortet mitt lagt flatt. Det eneste som røper innsiden er at håret til Pipi stikker ut på siden.
Dandelion blomstene som hører til under regnbuen stod nede i høyre hjørne, og de ble nesten helt dekt av sopphuset. De delene som var igjen virket litt rotete plassert så jeg redigerte de bort.

Når det gjelder fargevalg så fargela jeg trærne, som skal være laaangt der bak, i mørke farger. Brukte YG90-serien. Sopphuset ble malt med brun og rødfarger i 30-serien. Regnbuen er farget med de lyseste fargene jeg har. Det hele var et forsøk på å lage en illusjon av at trærne er langt bak, huset fremst, med en lysende regnbue over.


Når du ser på en ekte regnbue så ser den gjennomsiktig ut. Så når jeg begynte å fargelegge regnbuen på scenen min så jeg at det ble feil! Alle de svarte strekene ødela inntrykket av en skinnende regnbue. Løsningen ble å printe ut motivet en gang til, men denne gangen med 70% gjennomsiktighet. På den måten fikk jeg helt svake linjer som passet meg bedre. I tillegg måtte jeg ha på litt glitter. Diamond stickles som jeg strøk utover med en finger for å få et helt tynt lag.

Jeg ønsket også å få litt mer dybde i motivet. Så både regnbuen og skyen er klipt ut og montert på limputer. Skyen ble limt på regnbuen med 2mm limputer, og på regnbuen brukte jeg puter i ulik tykkelse. Den ble limt flatt fast nede i motivet til venstre, og på vei oppover står den til slutt 4mm ut, og til slutt mot høyre hjørne er den nesten helt inntil motivet igjen.


Jeg brettet opp fronten på kortet når jeg tok bildet av jentene, slik at de skulle komme godt fram på bildet. Pipi petal sprite heter denne søte jenta. Jeg bare digger det lange håret! Fargene til kjole og blomst er hentet fra regnbuen. Tanken var at de skulle lyse opp helt fremst:)Dette er Cici. Hun måtte få en annen hårfarge av meg, og jeg håper dere liker den. Jeg skulle egentlig bruke samme farge som hos Pipi, men midtveis gikk E49 tørr!! Den er for tiden en av favorittene mine når jeg farger hår og jeg ble litt satt ut. Hun skulle ha mørkt hår så jeg måtte bruke 100black! Igjen har jeg hentet farge fra regnbuen når kjole og blomst skulle fargeleggges.


Teksten er av Lillebjørn Nilsen og jeg syntes den passet så godt inn her.

Kortet er ellers minimalt pyntet, hele fokuset er på scenen og de to jentene. Det eneste jeg har brukt er et bånd og en liten blomst jeg har klippet ut. Blomsten er den samme som i håret til Cici.

Så var det listen med copics jeg har brukt, og den ble lang!

Himmel/          BG0000, 000, 10, 13, 70
skyer/             W0, 2, 4, 5, 7
sol:                 Y11, 13, 35, 38, YR24

Sopphus:         R20, 22, 35, 37, 39, 59
                      E30, 33, 35, 37, 29
                      T0, 1, 3, 4, 6

Regnbue:        R0000, 00, 02, 05
                      G0000, 00, 02, 05
                      Y000, 11, 13, 17
                      B0000, 00, 02, 04
                      YR0000, 00, 02, 04

Skog/              YG91, 93, 95, 97, 99
planter:           YG11, 61, 63, 67, G29 

Hud:                E0000, 000, 00, 11
Hår:                 Pipi: E50, 53, 57, 49 / Cici: E25, 29, 30, 53, 100black
Kjole/               Pipi: G0000, 00, 02, 05, G17
blomst:            B0000, 00, 02, 04           
                       Cici: Y000, 11, 13, 17, 38
                       YR00, 02            

Takk for besøket:)

15 kommentarer:

 1. Fy søren, du er rå!!! Hele oppsettet er fantastisk, motivene godt plassert og hele fantasiverdenen godt uttenkt og genialt utført. Og den fargeleggingen din er jo bare til å dø for, gleder meg VELDIG til du kommer nedover til Oslo, så jeg kan se mesterinnen "in action"!!

  SvarSlett
 2. Holy crap!! At det går an!! Dette er jo hinsides fantastisk! Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg aldri trodd at noe sånt gikk an å lage med to hender! Bøyer meg i støvet her og håper jeg snart får mulighet til å kurses av deg jeg også! ;-)

  SvarSlett
 3. Visste ikke at dette var mulig jeg! Damene over har allerede brukt fantastisk, jeg kan bare føye meg i rekken :) Dyktige, dyktige du!!!

  SvarSlett
 4. Å herlighet - er det mulig??!! For et utrolig lekkert kort! Du er virkelig en mester i fargelegging. Hele scenen er så gjennomtenkt og dyktig utført :)
  Klem, Jorunn

  SvarSlett
 5. Wooohooo Yasmine!!
  For et kort og for en herlig fantasi scene du har laget :)
  Jeg bøyer meg i støvet for dette var bare helt råbra!!
  Tusen takk for at du deltar på CMN's sommerutfordring
  Klemmer

  SvarSlett
 6. OJOJOJOJO!!! Dette er det meste fantastiske kortet jeg har noen gang sett!!!
  Nydlige farger, helt utrolig oppsett og ABSOLUTT den beste fargeleggingen jeg noen gang har sett!!!
  Aah, jeg vet likosm ikke helt hva jeg skal si???
  Klem, klem!

  SvarSlett
 7. Fantastisk nydelig kort!! Skal si du har klart å laget et magisk kort :-) Nydelig fargelagt <3 Blir liksom ikke ferdig å se på det! :-)

  SvarSlett
 8. Dette er bare helt fantastisk!!!! FOR EN KREASJON!!!!!! Du er virkelig en mester og vel så det!!!!! Du fortjener virkelig å vinne hele konkurransen!

  Stor klem, Hege:)

  SvarSlett
 9. Du burde være utrolig stolt av deg selv. Fargelegingen gir meg bakoversveis....LEKKERT! Jeg er bare direkte missunnelig på hvor flink du er!

  SvarSlett
 10. Wow! Utrolig lekkert kort!!!! Lykke til i konkurransen:)

  SvarSlett
 11. Dette er noe av det beste jeg har sett innen fargelegging av motiver til kort, helt på høyde med tegneseriefarging. Du har gjort en utrolig god jobb. Vinner du dette til slutt så fortjener du det virkelig. Det forrige bidraget ditt var også helt fantastisk. En inspirasjon er du uansett! Lykke til :)

  SvarSlett
 12. Hi Yasmine =)
  Oh wow! Your card is absolutely magnificent!!! There´s so much cute images, I love it =D
  and your colouring is BEAUTIFUL! Love the sparckles on the rainbow and the design of the whole card! Just perfect!
  Have a great day =)

  SvarSlett
 13. Såå utrolig flott hele kortet, maskerte motiver, fargelegging..ja alt!!:) Men..fytti, dette var sceary, for jeg hadde først tenkt å lage t slikt dobbelt staffeli kort 8laget en m samme motiv før;D)..MED den soppen bl.a...men jøsses, her måtte det tenkes nytt, hehe!;))
  Masse lykke til, Yasmine!:)
  Klem

  SvarSlett
 14. Et nydelig kort Yasmine, lekkert satt sammen og
  helt fantastisk fargelegging! Lykke til:)
  God helg!
  Klem fra Kjersti:)

  SvarSlett
 15. Himmel og hav og ennå litt til. Dette var bare utrolig flott. For en jobb du har lagt ned i dette kortet. Tusen takk for at du deltar i CMN sin sommerutfordring og lykke til.
  Gunn :))

  SvarSlett